Soundtrack: The Baseballs - Chasing Cars, för att det ska spritta i benen när man lagar mat.
Jag är intreserad av the rawfood-movement. Det låter så...fräääääscht. Inga enzymer förstörda, ditt hår får sin natrurliga färg igen, inga rynkor, du går ner hela din vikt i fett (man blir ngn typ av antimateria människa) och får verkligen FROSSA i mat. Åååååååh det verkar liksom inte finnas några gränser för hur rawfood-människor verkligen TRYCKER i sig mat. Det stör mig, när jag klickade runt och läste på, argumenten för att go raw är att du får FROSSA (dödssynd enligt Gud men det skiter väl de i) och att "tänk dig att äta pizza, hamburgare och tårta VARJE dag!"! Åh vad kul.
Kan man inte stilla sig lite. Det räcker med att "det är gott och enkelt"*bild*. Man behöver inte överdriva med "man kan äta slabbmat ÄNDÅ!!!" Jag vill ju börja äta raw för att slippa tanken på hur mina ådror kalkas igen av äckel.
Men trots allt, det låter intressant.
Jag vill även dela med mig av ett recept jag genom en smärtsam process precis klämde ur mig (à la gud vad det är synd om människorna). Nu när jag inte har några pengar har jag gett upp att äta vardagsfisk också. Så jag letar proteiner. Soya, ägg, tofu, bönor, linser.
Matvete och alger.
Koka upp matvetet med lite salt, när det kokat i typ 5 min häll i lite storbitshackade morötter och rödlök. Fram med pepparkvarnen och mal, på med lite curry. Strö på tärnad tofu. Koka färdigt, så vattnet försvinner. Häll på soja. Knäck över ett ägg, gojsa runt så det blir vitt och stekt. Ta av från plattan och blanda i hackad tomat. Ta fram algerna och skölj, släng på valfri mängd. Nu det viktigaste, mald nejlika! Jag använde en krydda med fyra kryddor (ingefära, kanel och nejlika (oklart vilken den fjärde är)) Ta mycket, det är detta som gör att det inte smakar som om man flöt in i en bohusvik med öppen mun och skrapades upp på de tångklädda klipporna. Lägg upp snyggt på en tallrik, häll på lite mer soja och peppar. Bon apétit!
Min smak av Paris.
Vi skickar genast pengar - hur mycket vill du ha?
SvaraRaderaIdag la jag en time på att koka torkade kikärtor och potatis när jag egentligen hade en skoluppgift att skriva. När det är 30 min kvar inser jag tidsbristen men nu finns det ingen återvändo. Det hela slutar med att jag sitter framför datorn och stresskriver med den kulinariska mästerrätten tre sönderkokta potatisar på en bädd av torra kikärtor. Det blev episk hink av hela grejen.
SvaraRaderaP.S. I love you
SvaraRaderaD
SvaraRaderaHar du inga pengar så säg till, eller ingår det i din plan att som i Bohemé leva som en fattig konstnär i Paris. Du skriver så roligt och jag ser fram emot varke inlägg.
LINA Hej !!!!!!!!
SvaraRaderahoppas du lagar lite godare mat i fortsättningen, det dÄr kan du ju inte trycka i dig nu när du ska jobba i fina Ladurée :)
n'oublie pas de sourire comme la blonde que t'es ;-)